Om Villa Sofie

Historien om Villa Sofie

Villa Sofia Bed & Breakfast ligger på Sofiendalsvej 30 i Haslev.

Disse bygninger har tidligere huseret Haslev Håndarbejdsskole, der blev stiftet i 1934, og senere Menighedsfritidshjemmet, stiftet i 1975. Villa Sofie har i den forstand altid været et sted med liv, energi, og gennemgående følelse af at gøre noget godt – en følelse, man klart kan fornemme, når man går op ad den gamle trappe.

I 2016 blev bygningerne så købt og sat i stand som et Bed and Breakfast. Her blev der fokuserede på at transformere alt til et mere lækkert og indbydende sted, uden at miste den originale følelse og energi. Derved forsatte stedet med at være et centrum for at gøre noget godt.

2021 købte Karisefonden bygningerne, for forsat at drive B&B. Det, vi nu kalder ”Villa Sofie B&B”. 

Karisefonden driver Villa Sofie som en socialøkonomisk virksomhed, og det betyder, at du vil komme til at møde voksne og unge mennesker med forskellige læringsudfordringer. På trods af disse, så varetager de forskellige vigtige funktioner hos Villa Sofie, og er et kernepunkt af driften. Hos Villa Sofie får du en unik oplevelse, når du overnatter hos os, fordi her handler det om at gøre noget godt. Tiderne skifter, facader ændres, men følelsen er den samme, og den holder vi fast i! 

Men hvad er Karisefonden? Jo, Karisefonden er et helhedspædagogisk bo-, uddannelses- og beskæftigelsestilbud til unge og voksne mennesker, der har særlige indlæringsvanskeligheder. Dette kunne f.eks. være udviklingshæmning, autisme og ADHD. 

Karisefondens og vores mål er at bidrage til selvbestemmelse, medbestemmelse, fællesskab og medmenneskelighed. Alle skal have en mulighed for at nå deres mål, opnå livsværdi, succes, og livskvalitet som frie og ansvarlige mennesker, og vi er stolte over at kunne hjælpe med det. 

Hvis du er nysgerrig, så vil du også kunne finde andre virksomheder under Karisefonden i Haslev og omegn. F.eks. vores værkstedsbutik Una og Galleri Troika, DOS med internetcafé og esportsfokus, samt Café Ådalen. Alle disse har dagligt åbent for offentligheden, og vi kan varmt anbefale jer at kigge forbi, når i overnatter på vores hotel i Haslev.  

Kunne du tænke dig at vide mere om Karisefonden og vores fælles arbejde? Så tjek endelig Karisefondens hjemmeside: https://www.karisefonden.dk

Billeder