Oplevelser

Oplevelser i og omkring Haslev i hjertet af Sjælland

Med Villa Sofie som udgangspunkt, er der et væld af oplevelser i og omkring Haslev. Om det er vandreture og cykelture igennem den fantastiske og frodige natur, eller besøg på diverse attraktioner og forlystelser. Uanset vejret, om det er dejligt solskin eller stille regnvejrsdage, så er der altid noget at opleve i Haslev.

Vil I spise ude, så kan I gå en tur igennem Haslev og opleve et væld af forskellige kulinariske oplevelser. Dette kunne f.eks. være Café K, som serverer brunch og lækre sandwich til frokost, samt diverse tapasanretninger. Alternativt er der også en The Burger, til dem, som trænger en klassisk amerikansk burger med sprøde fritter. 

Et levende museum for glas, keramik og design, der ligger lige i udkanten af Næstved og kun 16 kilometer fra Villa Sofie. På Holmegaard Værk, kan I se og opleve Dansk design og kunsthåndværk, som f.eks. glaspustning, og værksteder, hvor du selv kan prøve!

Desuden tilbyder Holmegaard Værk både restauranter og café, samt butik med dansk design og en gåtur ved Holmegaard Mose.

Læs mere

Ca. 15 minutters kørsel fra Villa Sofie ligger Camp Adventure Klatrepark.

Særligt kendt for det 45 meter høje Skovtårn, som kan ses fra motorvej E47, når man kører ved afkørsel 35 Rønnede. Klatreparken er Danmarks største og byder på hele ti baner i varierende sværhedsgrad. For de mindre vovelystne kan en tur op i Skovtårnet anbefales, og nyde den utrolige udsigt, fra toppen.

Læs mere

Geomuseum Faxe og Faxe Kalkbrud ligger kun 20 minutters kørsel fra Haslev. Her kan I opleve den fantastiske historie om Danmark, der for over 60 millioner år siden var dækket af hav. Den gang, lige der hvor Faxe ligger, groede der engang store koralrev og lavede hajer. Historien om dette kan I lære mere om på Geomuseum Faxe. 

I kan også gå på fossiljagt på egen hånd i Faxe Kalkbrud, og opleve den store særudstilling DinosaurLiv, og lær en masse om fortidens giganter. 

Læs mere

Feddet Strand ligger en halv times kørsel fra Villa Sofie, og byder på noget af det absolut bedste strand på hele Sjælland, komplet med blåt flag og livreddere i højsæsonen. Strandområdet byder desuden også på vandre- og cykelture på afmærkede ruter. Lige ved siden af, ligger den lokale campingplads, der byder på en stor adventuregolfbane og en stor legeplads til fri benyttelse. 

Tag til stranden, mærk den behagelige og rolige vind i håret imens I soler jer eller bader i det blå hav.

Læs mere

Kun et par minutters kørsel fra Villa Sofie ligger Rønnede Golfklub. 

Tag en pause fra hverdagen i naturskønne omgivelser i det kuperede bakkelandskab omkring Susåen, og spil golf på en smuk og spændende 18-hullers bane. Udover den store bane, råder klubben også over en mindre 6-hullers bane, samt short games. Tag muligheden og tilbring en eftermiddag i det fri med kæresten eller børnene, eller begge, i skønne omgivelser. 

Læs mere

Kun få minutters kørsel fra Villa Sofie finder I Gisselfeldt Kloster. Foruden de fantastisk smukke landskaber, så er Gisselfeldt Kloster en af Danmarks ældste og bedst bevarede renæssanceborge. Her kan I nyde parken og naturen med hele familien, eller besøge Paradehuset, der sælger historiske planter og potter. Når middagstid nærmer sig, så tag på besøg i Klostercaféen, og nyd et dejligt måltid mad i de storslåede omgivelser. 

Læs mere

Villa Gallina er en af Danmarks smukkest beliggende restauranter. Restauranten blev bygget i 1852 som et ”bekvemmelighedssted og traktørsted”, men i dag er det en fortryllende restaurant, der hører under Gisselfeldt Gods. 

Restaurant ligger mit i skoven, hvor du kan gå den smukke rute rundt om Gallina søen, og blive fortabt i et under af ren naturmagi. 

Læs mere

I Hesede Skov finder man et meget anderledes “dramatisk” skovområde, hvor der pludselig midt i skoven åbner sig en høj, stejl kløft på 30-35 meters højde. Stedet er skønt til en skovtur, hvor ungerne kan lege på skrænterne og svinge sig i et ophængt reb (gynge) på et plateau midt i kløften. Ifølge et gammelt sagn, gemte svenskerne sig her for Gjøngehøvdingen under krigen i 1660 – heraf navnet. 

På skovstierne ned til kløften passerer man Paradishaven, hvor man kan se et hav af sjældne importerede planter.

Læs mere

Ca. 30 minutters kørsel fra Villa Sofie finder I Stevns Klint, som er en UNESCO Verdensarv, fordi det er det bedste sted i verden at opleve sporene fra den asteroide, der ramte Jorden for 66 millioner år siden og udryddede dinosaurerne. 

Stevns Klint er en fantastisk mulighed, for ikke bare at få et indblik i de nærmest overnaturlige kræfter, der omgiver vores lille planet, men samtidig også et blik på, hvad naturen selv kan skabe. 

Læs mere

20 kilometer fra Villa Sofie ligger berømte Bonbonland! Glæd jer til den sjoveste dag i den sjoveste forlystelsespark lige uden for Næstved ved Holme-Olstrup. I Bonbonland kan du og din familie få masser af glade grin, sus i maven og højt humør. Her venter der jer nemlig masser af super sjove forlystelser, som f.eks. ”Svend Svingarm” og ”Andemad”, til både børn og voksne i alle aldre. I skal blot betale entré og herefter er alle kørende forlystelser gratis.

Læs mere

Spisesteder lige om hjørnet

Spisesteder 

F.eks. kan man gå en tur igennem Haslev og opleve et væld af forskellige kulinariske oplevelser. Dette kunne f.eks. være Café K, som serverer brunch og lækre sandwich til frokost, samt diverse tapasanretninger. Alternativt er der også en The Burger, til dem, som trænger en klassisk amerikansk burger med sprøde fritter. 

Men måske er det østen der trækker den store sult? Så er der også Restaurant Centuri, som supplerer alt, hvad det kinesiske køkken kan fremtrylle.

Museer mv. lige om hjørnet

Området omkring Haslev tilbyder forskellige muligheder for besøg på museer mv..

Et godt sted at starte er via dette link til Museum Sydøstdanmark, hvor man kan finde inspiration til en lang række forskellige museer i området.

Shopping lige om hjørnet

Shopping muligheder i og nær Haslev 

Blot en gåtur fra Villa Sofie ligger Haslev bymidte. Her vil du opleve en hovedgade med diverse små og lokale butikker, samt et stort udvalg af dagligvarebutikker og spisesteder, samt vores unikke outlet center. 

Har I bilen med, eller er frisk på lidt offentlig transport, så ligger Ringsted Outlet kun 25 minutter kørsel fra Haslev. Ringsted Outlet er Danmarks eneste rigtige outlet-by med mærkevarebutikker og restauranter. Se mere her: https://www.ringstedoutlet.dk 

Alternativt, hvis rigtig shopping er det, der skal til, så ligger Næstved Storcenter kun 20 kilometer fra Haslev. Dette er Sydsjællands største shopping center, med mere end 65 forskellige forretninger. 

Se mere her: https://www.naestvedstorcenter.dk 

Endelig, hvis en lidt længere tur lyder tiltrækkende, så kan man snildt køre til Køge, og opleve den skønne natur på de gamle landeveje dertil. Strædet i Køge byder på masser af forskellige, små butikker, restauranter og caféer. Samtidig, så er Køge havn et fantastisk sted at gå en lang tur, da der gemmer sig en masse fantastiske spisesteder i de små sidegader.

Se mere på https://straedetkoge.dk